O nás

O nás

Někdy se věci dějí rychleji, než bychom počítali a ještě lépe je, když jsou to ty příjemné. Přesně toto je náš případ. Náš příběh.

Do jižních Čech a okolí Nových Hradů jezdíme přes dvacet let. Kombinace třeboňských lesů a rybníků a z ničeho se vzedmutých kopců Novohradských hor nás uchvátila. Tenhle kraj, který stále ještě není přeplněn turisty, má velkou poetiku. Od určité chvíle jsme si začali říkat, že jednou, na důchod, když se zadaří, si přesně tady pořídíme chalupu. Bílou a ideálně na polosamotě. Takové plánování "až jednou" je vždycky příjemné.

V roce 2012, desítky let před plánovaným důchodem, jsme si najednou usmysleli, že si tu naší novohradskou chalupu pořídíme hned. Jak jsme si řekli, tak jsme učinili. Od záměru, přes výběr chalupy, až po její koupi, to trvalo jen několik měsíců. 

Dnes do naší chalupy, kterou krok za krokem zvelebujeme, jezdíme moc rádi jako rodina a stejně rádi v ní hostíme návštěvy. Pro návštěvy a celkově větší počet lidí je totiž nadimenzovaná. Zatím jsme hodně vytížení prací a dalšími závazky, nehledě na školní povinnosti dětí. Proto na naší chalupě netrávíme každý víkend, ani celé léto. Není škoda nevyužít její pohostinnost více? Myslíme si že ano a to je také jeden z důvodů, kromě pochopitelného ekonomického, který nás přivedl k záměru chalupu začít pronajímat.

Naší chalupu si klidně mohou pronajmout dvě nebo tři rodiny, parta cyklistů, skupinka maminek na mateřské s dětmi nebo týdenní kurz rozvojové aktivity. Místa i atmosféry je tu dostatek. Stejně jako vypilovaného zázemí pro všemožné, zejména sportovní a volnočasové, aktivity. Sami jsme si v minulosti prázdninové chalupy pronajímali a moc dobře si pamatujeme, co se nám na nich líbilo a co naopak ne. S touto zkušeností se snažíme uspokojit naše hosty. Nebudeme a ani nechceme být nejlevnější. Chceme ale umožnit našim hostům co nejpříjemnější volnočasový zážitek, takový, jaký si představujeme sami pro sebe. Když se nám tohle podaří, bude mít naše počínání smysl.

Z naší novohradské chalupy vás srdečně zdraví

Jana a Petr Rýdlovi